Stoofvlees
Benodigdheden
- 1 kg stoofvlees in gelijke blokjes
- 1 kg ajuinen
- 2 flesjes zoet Piedboeuf
- 2 zakjes stoofvleeskruiden
Bereiding
Gemiddelde bereidingstijd: 90 min.
- Neem een braadpan en een kookpot.
- Smelt de boter in de braadpan mooi bruin.
- Bak het vlees aan alle kanten bruin tot er een mooi krokant korstje is.
- Snij de ajuinen en bak ze in het braadvet van het vlees.
- Voeg een beetje water bij wanneer de ajuinen goudbruin zijn en roer het aanbaksel los.
- Doe de ajuinen in de kookpot bij het vlees.
- Giet het bier over het stoofvlees en roer om.
- Voeg de stoofvleeskruiden toe.
- Laat alles opkoken, draai het vuur lager en laat 60 à 90 minuten pruttelen.
Tip voor de chef
Kies zeker geen bitter bier want door het inkoken wordt het bier nog bitterder.
Heb je vragen over deze bereiding, of heb je een variatie op dit gerecht?
Stuur het ons dan zeker toe.