Bolognesesaus,

Benodigdheden

Bereiding

Gemiddelde bereidingstijd: 90 min.

  1. Snij de ajuin in fijne blokjes.  
  2. Verhit de boter in een pan, voeg er de ajuin aan toe en fruit gedurende 5 à 6 minuten. 
  3. Doe het gehakt erbij en roer met een houten lepel het gehakt los.
  4. Roer de tomatenpulp door het gehakt en laat een uur pruttelen met met het deksel half open. Roer regelmatig in de saus. Voeg water bij indien de saus te dik wordt.  
  5. Kruid met peper en zout. 

Tip voor de chef

Zet een deksel op de pan met gehakt, zo komt het gehakt sneller los. 

Hoe sneller het gehakt gaart, hoe minder kans je hebt dat het aanbrandt. 

Voor de beste smaak maak je de saus een dag voordien.  

Heb je vragen over deze bereiding, of heb je een variatie op dit gerecht?

Stuur het ons dan zeker toe. 

Contactformulier